неділю, 24 січня 2016 р.

 Про грип

   Грип – це високозаразне вірусне   захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті.

   Грип має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим.
     Грип дуже легко передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом – коли хвора людина кашляє, чхає чи просто розмовляє. У зоні зараження перебувають усі в радіусі 2 метрів навколо хворого.
  Хвора людина, навіть із легкою формою грипу, становить небезпеку для оточуючих протягом усього періоду прояву симптомів – це, в середньому, 7 днів.
  При появі перших симптомів грипу хвора людина обов'язково повинна залишатися вдома – щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку, смертельну для деяких з них.
 Такими симптомами є:  підвищена температура тіла; біль у горлі; кашель; нежить; біль у м'язах.
    З будь-якими з цих симптомів не варто виходити з дому навіть заради візиту до лікаря – його слід викликати додому. Призначене лікарем лікування  продовжувати вдома до повного зникнення симптомів.
   Симптоми, що вимагають термінової госпіталізації
  Якщо стан хворої людини погіршується, не зволікайте з госпіталізацією, адже тепер під загрозою – її життя.
  Викликайте "швидку" чи терміново звертайтеся безпосередньо до лікарні, якщо присутні наступні симптоми: сильна блідість або посиніння обличчя; затруднення дихання;  висока температура тіла, що довго не знижується;  багаторазове блювання та випорожнення; порушення свідомості; надмірна сонливість чи збудженість; болі у грудній клітці;  домішки крові у мокроті;  падіння артеріального тиску.
Продовжувати лікування вдома за наявності цих симптомів – небезпечно. Затримка з госпіталізацією може призвести до смерті хворого.

Немає коментарів:

Дописати коментар