понеділок, 28 грудня 2015 р.

      З  7 по 12 грудня 2015 року у  ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Добротвора  проводився    Тиждень правових знань

   Щороку в тиждень, коли світова спільнота  відзначає День прав людини,  у  навчальних закладах  проводиться Всеукраїнський тиждень права.
   Цьогоріч  під час Тижня  правових знань  усі заплановані  заходи  були  приурочені   проголошенню Генеральною Асамблеєю  ООН  у 1948 році Загальної декларації прав людини.
 
В усіх класах класні керівники провели єдиний урок «Права людини». Десятикласники  створили  презентацію «Календар правових дат», учні 5-9 класів   малювали малюнки і стінгазети на правову тематику, учасники гуртка "На терезах Феміди" створили пам’ятку «Знати потрібно дорослим і дітям».
 Сподіваємось, що запам’ятаються  школярам  «Подорож з казковими героями до Країни Права»,  правовий брейн - ринг “Права і обов’язки громадян. Діти та їхні права”, круглий  стіл  «Права людини»,  рольова гра "Права дитини мовою прав людини".
   Цікаво і змістовно був проведений  виховний захід "Ти людина, значить, маєш права!"   за участі школярів 8-Б класу та учителя правознавства О.Харко. Учасники  мали можливість   ознайомити запрошених батьків і ровесників   з основними положеннями Конвенції про права дитини,  продемонструвати свої  акторські і музичні здібностічивом, пригостили печивом, до якого були прикріплені листочки з написами про права дітей.

  У рамках Тижня відбулася зустріч із старшим уповноваженим кримінальної поліції у справах дітей Кам'янка-Бузького РВ І.А.Чередник, яка детально розповіла учням 9-х класів про їхні права та обов’язки. Школярі мали можливість поставити питання на правову тему та отримати на них кваліфіковану юридичну відповідь.


Немає коментарів:

Дописати коментар